Amestecati bine, pana la omogenizare completa, ingredientele de la umplutura.
Se pregatesc clatitele din ingredientele indicate, la fel ca la reteta "Clatite simple pas cu pas" pana la momentul in care aveti o fata rumenita. Mentionez ca noua ne plac clatitele "mai rumenite".
Intoarceti clatita si imediat puneti, pe jumatate din ea, 1 lingura cu varf din umplutura. Intindeti pe jumatate din suprafata clatitei umplutura cu dosul lingurii sau un cutit, cat mai uniform. Acoperiti partea unsa cu jumatatea de clatita neunsa.
Coaceti jumatate de clatita rezultata, pana se rumeneste frumos, intoarceti-o si coaceti si cealalta jumatate. In felul acesta se patrunde suficient si umplutura.
Cu ajutorul tigaii se lasa sa alunece intr-o cratita asezata peste un alt vas, in care este apa fierbinte (bain-marie). Astfel clatitele se vor mentine calde pana la servire.
Daca doriti, pudrati-le cu zahar praf sau zahar praf vanilat.
Clatitele ramase de pe o zi pe alta se pot reincalzi tot la bain-marie, cu 20 min inainte de servire.
POFTA BUNA!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii