Amestecati bine, pana la omogenizare completa, ingredientele de la umplutura.
Se pregatesc clatitele din ingredientele indicate, la fel ca la reteta "Clatite simple pas cu pas" pana la momentul in care aveti o fata rumenita. Mentionez ca noua ne plac clatitele "mai rumenite".
Intoarceti clatita si imediat puneti, pe jumatate din ea, 1 lingura cu varf din umplutura. Intindeti pe jumatate din suprafata clatitei umplutura cu dosul lingurii sau un cutit, cat mai uniform. Acoperiti partea unsa cu jumatatea de clatita neunsa.
Coaceti jumatate de clatita rezultata, pana se rumeneste frumos, intoarceti-o si coaceti si cealalta jumatate. In felul acesta se patrunde suficient si umplutura.
Cu ajutorul tigaii se lasa sa alunece intr-o cratita asezata peste un alt vas, in care este apa fierbinte (bain-marie). Astfel clatitele se vor mentine calde pana la servire.
Daca doriti, pudrati-le cu zahar praf sau zahar praf vanilat.
Clatitele ramase de pe o zi pe alta se pot reincalzi tot la bain-marie, cu 20 min inainte de servire.
POFTA BUNA!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii