Amestecati bine, pana la omogenizare completa, ingredientele de la umplutura.
Se pregatesc clatitele din ingredientele indicate, la fel ca la reteta "Clatite simple pas cu pas" pana la momentul in care aveti o fata rumenita. Mentionez ca noua ne plac clatitele "mai rumenite".
Intoarceti clatita si imediat puneti, pe jumatate din ea, 1 lingura cu varf din umplutura. Intindeti pe jumatate din suprafata clatitei umplutura cu dosul lingurii sau un cutit, cat mai uniform. Acoperiti partea unsa cu jumatatea de clatita neunsa.
Coaceti jumatate de clatita rezultata, pana se rumeneste frumos, intoarceti-o si coaceti si cealalta jumatate. In felul acesta se patrunde suficient si umplutura.
Cu ajutorul tigaii se lasa sa alunece intr-o cratita asezata peste un alt vas, in care este apa fierbinte (bain-marie). Astfel clatitele se vor mentine calde pana la servire.
Daca doriti, pudrati-le cu zahar praf sau zahar praf vanilat.
Clatitele ramase de pe o zi pe alta se pot reincalzi tot la bain-marie, cu 20 min inainte de servire.
POFTA BUNA!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii