Clatite cu Sos de Mandarine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 clatite deja preparate dupa reteta de baza
  • 50 g zahar
  • 40 g unt
  • 5 mandarine
  • 1/2 lamaie
  • 50 ml lichior de portocale

Mod de preparare

Mandarinele se spala, se usuca si se taie pe jumatate.
Se rade coaja uneia dintre jumatati si se storc mandarinele. Sucul obtinut se strecoara, iar una dintre jumatatile de coaja ramase dupa stoarcere se taie in julian. Se stoarce si lamaie.

Intr-o tigaie de teflon se pune zaharul, jumatate din cantitatea de unt si cateva picaturi de suc de lamaie. Se tine la foc suav, pana cand se topeste zaharul, amestecand incontinuu. Cand sosul a capatat o culoare portocalie, se adauga sucul de mandarina, precum si coaja rasa de mandarina, lichiorul de portocale si restul de zeama de lamaie. Se amesteca bine timp de 3-4 minute, la foc mediu, pana scade usor.

Se pliaza clatitele pe jumatate, se scufunda una cate una in sosul de mandarine, se lasa sa se imbibe bine cu acesta si, apoi se pliaza, iar formand astfel un triunghi (aceasta operatie se face in tigaia in care s-a preparat sosul).

Se adauga in tigaie, peste clatite, restul de unt taiat feliute subtiri si se mai lasa pe foc sa se topeasca inca 2 minute, amestecand usor, avand grija sa nu se rupa clatitele.

Se servesc calde sau reci decorate cu coaja de mandarina taiata julian.

Un sos mai rapid si mai putin complicat se prepara cu dulceata de portocale sau mandarine desfacuta cu apa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa