Mandarinele se spala, se usuca si se taie pe jumatate.
Se rade coaja uneia dintre jumatati si se storc mandarinele. Sucul obtinut se strecoara, iar una dintre jumatatile de coaja ramase dupa stoarcere se taie in julian. Se stoarce si lamaie.
Intr-o tigaie de teflon se pune zaharul, jumatate din cantitatea de unt si cateva picaturi de suc de lamaie. Se tine la foc suav, pana cand se topeste zaharul, amestecand incontinuu. Cand sosul a capatat o culoare portocalie, se adauga sucul de mandarina, precum si coaja rasa de mandarina, lichiorul de portocale si restul de zeama de lamaie. Se amesteca bine timp de 3-4 minute, la foc mediu, pana scade usor.
Se pliaza clatitele pe jumatate, se scufunda una cate una in sosul de mandarine, se lasa sa se imbibe bine cu acesta si, apoi se pliaza, iar formand astfel un triunghi (aceasta operatie se face in tigaia in care s-a preparat sosul).
Se adauga in tigaie, peste clatite, restul de unt taiat feliute subtiri si se mai lasa pe foc sa se topeasca inca 2 minute, amestecand usor, avand grija sa nu se rupa clatitele.
Se servesc calde sau reci decorate cu coaja de mandarina taiata julian.
Un sos mai rapid si mai putin complicat se prepara cu dulceata de portocale sau mandarine desfacuta cu apa.
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosO rulada plina de crema gustoasa si bucati crocante de nuca usor prajita. Imi place caramelul si am zis sa incerc sa ii dau...
Rulada cu caramel mentolat si nucaO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii