Mandarinele se spala, se usuca si se taie pe jumatate.
Se rade coaja uneia dintre jumatati si se storc mandarinele. Sucul obtinut se strecoara, iar una dintre jumatatile de coaja ramase dupa stoarcere se taie in julian. Se stoarce si lamaie.
Intr-o tigaie de teflon se pune zaharul, jumatate din cantitatea de unt si cateva picaturi de suc de lamaie. Se tine la foc suav, pana cand se topeste zaharul, amestecand incontinuu. Cand sosul a capatat o culoare portocalie, se adauga sucul de mandarina, precum si coaja rasa de mandarina, lichiorul de portocale si restul de zeama de lamaie. Se amesteca bine timp de 3-4 minute, la foc mediu, pana scade usor.
Se pliaza clatitele pe jumatate, se scufunda una cate una in sosul de mandarine, se lasa sa se imbibe bine cu acesta si, apoi se pliaza, iar formand astfel un triunghi (aceasta operatie se face in tigaia in care s-a preparat sosul).
Se adauga in tigaie, peste clatite, restul de unt taiat feliute subtiri si se mai lasa pe foc sa se topeasca inca 2 minute, amestecand usor, avand grija sa nu se rupa clatitele.
Se servesc calde sau reci decorate cu coaja de mandarina taiata julian.
Un sos mai rapid si mai putin complicat se prepara cu dulceata de portocale sau mandarine desfacuta cu apa.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii