Ingrediente
● 200 ml lapte |
● 2 oua |
● sare - un varf de cutit |
● 1 l-ta unt topit |
● faina |
● 1 l-ra zahar brun |
● 2 mere curatate si rase pe razatoarea mare |
● vanilie |
● ulei pt prajit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se bat ouale, se adauga sarea, laptele, zaharul, praful de vanilie si faina pana se face un aluat de clatite mai gros. Merele se storc bine de zeama si se pun in aluat, se amesteca bine. Se ia cu lingura sau polonicul o cantitate mica si se prajesc in ulei incins clatite micute. Peste ele se pune sirop de artar si se servesc calde, cu o cafea fierbinte!:)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite cu mere si sirop de artar" nu uita sa ii faci un review.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Clatite cu mere si sirop de artar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
adina84
• 04.09.2008 16:45:15
Cum, adica n-ati auzit de siropul de artar tipic romanesc, hahaha!!!
Dragii mosului, daca tot postati retete, cautati sa le inscrieti la categoria corecta, aici e "retete romanesti", ori eu pana azi n-am auzit de sirop romanesc de artar. Domnitele plecate in Canada sa fie binecuvantate pentru ca ne lumineaza si pe noi cu siropu' ala.
mirela79
• 22.05.2008 18:09:54
si daca pun alt sirop in locul celui de artar? cum ar fi de zmeura, de afine, de brad..........
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.11.2010 00:20:18
Cu siguranta siropul de artar a ajuns si in rafturile supermarcheturilor romanesti. Eu cred ca se poate folosi orice sirop sau dulceata, chiar si miere... reteta iese foarte bine si cu banane (in loc de mere). Eu pisez bine cu furculita o banana mare si o adaug in compozitie. Nu-mi place siropul de artar, e groaznic de dulce asa ca le mananc cu nultella :-)