Bateti ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati faina in ploaie pana compozitia devine omogena, apoi laptele - se poate si apa plata :), dar datoria laptelui vor iesi mai pufoase. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie prea tare, dar nici foarte lichida, depinde si de tipul de clatite pe care doriti sa le pregatiti (subtiri sau clatite americane, pentru care aveti nevoie si de praf de copt). La sfarsit adaugati si uleiul.
Prajiti clatitele in tigaia incinsa cu putin unt, la foc mic, turnand cate putin din compozitie cu un polonic si imprastiind-o pe toata suprafata tigaii. Cand devine aurie pe margine, clatita trebuie intoarsa.
Clatitele obtinute pot fi combinate cu diverse umpluturi, de la dulceturi cu de toate, crema de ciocolata, smantana dulce cu stafide, sau smantana cu branza si marar - in acest caz nu mai adaugati zahar in compozitie.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii