Bateti ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati faina in ploaie pana compozitia devine omogena, apoi laptele - se poate si apa plata :), dar datoria laptelui vor iesi mai pufoase. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie prea tare, dar nici foarte lichida, depinde si de tipul de clatite pe care doriti sa le pregatiti (subtiri sau clatite americane, pentru care aveti nevoie si de praf de copt). La sfarsit adaugati si uleiul.
Prajiti clatitele in tigaia incinsa cu putin unt, la foc mic, turnand cate putin din compozitie cu un polonic si imprastiind-o pe toata suprafata tigaii. Cand devine aurie pe margine, clatita trebuie intoarsa.
Clatitele obtinute pot fi combinate cu diverse umpluturi, de la dulceturi cu de toate, crema de ciocolata, smantana dulce cu stafide, sau smantana cu branza si marar - in acest caz nu mai adaugati zahar in compozitie.
Pofta buna!
Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de...
Sfanj (Gogosi marocane)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii