Se amesteca ouale intregi, laptele (apa minerala, esenta de rom (2 picaturi), 3 linguri de zahar si faina. Faina se adauga cate o linga, pe rand. Nu conteaza gramajul, depinde cate clatite doriti sa faceti.
Clatitele se umplu cu o compozitie din:
400g branza de vaci,
un ou,
2-3 linguri de zahar,
stafide si esenta de vanilie.
Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent uns cu margarina sau cu unt (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei). Fiecare rand de clatite se unge cu finetti si tot asa pana la ultimul rand.
Se da la cuptor aproximativ 25-30 minute.
Se pot servi imediat sau reci!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii