Clatite cu branza dulce si finetti la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-5 oua
  • faina
  • lapte sau apa minerala (dupa preferinte)
  • 400g branza de vaci
  • 6 linguri zahar (dupa gust)
  • stafide
  • esenta vanilie
  • esenta de rom
  • Finetti cutie mare

Mod de preparare

Se amesteca ouale intregi, laptele (apa minerala, esenta de rom (2 picaturi), 3 linguri de zahar si faina. Faina se adauga cate o linga, pe rand. Nu conteaza gramajul, depinde cate clatite doriti sa faceti.

Clatitele se umplu cu o compozitie din:
400g branza de vaci,
un ou,
2-3 linguri de zahar,
stafide si esenta de vanilie.

Se aseaza clatitele intr-un vas termorezistent uns cu margarina sau cu unt (sau intr-o tava, dar pe o folie de aluminiu unsa cu ulei). Fiecare rand de clatite se unge cu finetti si tot asa pana la ultimul rand.

Se da la cuptor aproximativ 25-30 minute.
Se pot servi imediat sau reci!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate