Untul il topim. Intr-un vas punem faina, zaharul, cele 3 oua, praful de sare si untul topit si amestecam pana obtinem un aluat omogen si subtire. Acoperim vasul si il lasam la rece circa 30 minute.
Adaugam 50 ml bere la aluat si amestecam (de la bere aluatul iese mai pufos).
Punem ulei intr-o tigaie si lasam sa se incinga la foc potrivit. Turnam cu un polonic aluatul in tigaia incinsa. Inclinam tigaia in asa fel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata si il coacem pe o parte (circa 1 minut la foc mic), apoi intoarcem clatita si o lasam inca 30 secunde cu aproximatie (timpul este relativ, la mine atat a durat, aragazul pe care am copt clatitele e cam batranel)
Rasturnam clatita pe o farfurie si repetem operatiunea. Mie mi-au iesit circa 6 clatite (tigaia in care am copt e imensa).
Nu ne mai ramane decat sa umplem clatitele cu branza sau dulceata dupa pofta inimii.
Pofta Buna! ! !
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii