Ciocolata de Casa (Hazi Csokolade)

Complexitate
redusa
Ciocolata de Casa (Hazi Csokolade)

Ingrediente

  • 150 ml apa
  • 500 gr zahar
  • 400 gr lapte praf (eu am folosit Malita)
  • 100 gr margarina Rama
  • 1 lingura margarina pentru uns forma in care scoatem ciocolata
  • 50 gr cacao

Mod de preparare

Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la care adaugam apoi si cei 100 gr Rama si mai lasam pe foc pana se topeste. Amestecam intr-un vas laptele praf cu 50 gr cacao, apoi o cernem si o turnam la siropul de mai sus (luam de pe foc cand adaugam laptele praf). Amestecam bine pana totul se omogenizeaza.

Ungem o forma cu margarina si ciocolata rezultata o turnam in ea. Cu un cutit umezit portionam ciocolata si o lasam la racit.

Dupa 20 minute ciocolata poate fi servita.

In siropul fierbinte inainte de a pune laptele praf se poate pune nuca, alune, stafide.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc