Reteta culinara Ciocolata de casa

Postat pe: 16-12-2016
(0)

Ingrediente

250 g lapte praf integral
120 g unt
50 g cacao
100 ml apă
150 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță extract sau esență de vanilie
50 g alune prăjite
1 lingură stafide
30 g nuci prăjite
un praf de sare

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

PORȚII

6 portii
Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul. Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia. Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine. După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă. Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciocolata de casa" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciocolata de casa