Cinnamon Rolls - Rulouri cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Cinnamon Rolls - Rulouri cu Scortisoara

Ingrediente

  • Reteta foloseste ca unitate de masura cana, care aici are 250 ml
  • Ingrediente aluat:
  • 1 cana lapte cald (fix azi mi se acrise laptele, dar aveam frisca lichida nebatuta, asa ca am amestecat-o cu apa si asta am folosit)
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1/3 cana margarina (eu nu folosesc margarina, asa ca am pus unt)
  • 4,5 cani faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana zahar tos (alb)
  • 2,5 lgte drojdie instanta pt masina de paine (eu am folosit 1/2 de pachet, adica 28g, de drojdie proaspata)
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 cana zahar brun
  • 2,5 linguri scortisoara macinata
  • 1/3 cana unt moale (l-am lasat la temperatura camerei 2 ore)
  • Topping:
  • 90 g crema de branza (am folosit Philadelphia) moale la temperatura camerei
  • 1/4 cana (asta e cam 55g, am vazut pe pachet) unt moale la temperatura camerei
  • 1,5 cani zahar pudra
  • 1/2 lgta extract de vanilie (am folosit un plic de zahar vanilat de 9 g)
  • putina sare

Mod de preparare

1. Am pus toate ingredientele de aluat in masina de paine si am programat pe "aluat" (la mine ciclul e de 2 ore 20 de minute). Drojdia proaspata am frecat-o cu putin zahar, faina si lapte si am facut o maia care am turnat-o peste restul ingredientelor in cuva

2. Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata, si lasat acoperita inca 10 minute (am sarit peste pasul asta ca ma grabeam si aluatul eram destul de crescut).

3. Intindeti o foaie de 40cm x 53cm. Intindeti untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat. Eu am pus pe jumate din aluat si nuca macinata, dar se pune de obicei nuca taiata bucati (mie mi-a ramas de la alta prajitura). Rulati aluatul si taiati 12 rulouri aproximativ egale. Puneti rulourile intr-o tava de 23 cm x 33cm - parerea mea e ca tava e prea mica, folositi doua, ele se fac imense si nu o sa aiba loc sa se coaca. Acoperiti si lasati la crescut 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C.

4. Coaceti rulourile pana sunt aurii, cam 15-25 minute, depinde de cuptor (la mine au fost 25, in reteta scria 15, aplicati proba cu scobitoarea). In timp ce se coc rulourile, amestecati toate ingredientele pt topping pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire.
Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire. Se pot congela si coace in alta zi. Daca se congeleaza se tin la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul, apoi se coc conform instructiunilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura