Cinnamon Rolls - Rulouri cu Scortisoara

Complexitate
redusa
Cinnamon Rolls - Rulouri cu Scortisoara

Ingrediente

  • Reteta foloseste ca unitate de masura cana, care aici are 250 ml
  • Ingrediente aluat:
  • 1 cana lapte cald (fix azi mi se acrise laptele, dar aveam frisca lichida nebatuta, asa ca am amestecat-o cu apa si asta am folosit)
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 1/3 cana margarina (eu nu folosesc margarina, asa ca am pus unt)
  • 4,5 cani faina
  • un praf de sare
  • 1/2 cana zahar tos (alb)
  • 2,5 lgte drojdie instanta pt masina de paine (eu am folosit 1/2 de pachet, adica 28g, de drojdie proaspata)
  • Ingrediente umplutura:
  • 1 cana zahar brun
  • 2,5 linguri scortisoara macinata
  • 1/3 cana unt moale (l-am lasat la temperatura camerei 2 ore)
  • Topping:
  • 90 g crema de branza (am folosit Philadelphia) moale la temperatura camerei
  • 1/4 cana (asta e cam 55g, am vazut pe pachet) unt moale la temperatura camerei
  • 1,5 cani zahar pudra
  • 1/2 lgta extract de vanilie (am folosit un plic de zahar vanilat de 9 g)
  • putina sare

Mod de preparare

1. Am pus toate ingredientele de aluat in masina de paine si am programat pe "aluat" (la mine ciclul e de 2 ore 20 de minute). Drojdia proaspata am frecat-o cu putin zahar, faina si lapte si am facut o maia care am turnat-o peste restul ingredientelor in cuva

2. Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata, si lasat acoperita inca 10 minute (am sarit peste pasul asta ca ma grabeam si aluatul eram destul de crescut).

3. Intindeti o foaie de 40cm x 53cm. Intindeti untul amestecat cu scortisoara si zahar pe toata foaia de aluat. Eu am pus pe jumate din aluat si nuca macinata, dar se pune de obicei nuca taiata bucati (mie mi-a ramas de la alta prajitura). Rulati aluatul si taiati 12 rulouri aproximativ egale. Puneti rulourile intr-o tava de 23 cm x 33cm - parerea mea e ca tava e prea mica, folositi doua, ele se fac imense si nu o sa aiba loc sa se coaca. Acoperiti si lasati la crescut 30 de minute. Intre timp preincalziti cuptorul la 200C.

4. Coaceti rulourile pana sunt aurii, cam 15-25 minute, depinde de cuptor (la mine au fost 25, in reteta scria 15, aplicati proba cu scobitoarea). In timp ce se coc rulourile, amestecati toate ingredientele pt topping pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire.
Puneti toppingul peste rulourile calde inainte de servire. Se pot congela si coace in alta zi. Daca se congeleaza se tin la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul, apoi se coc conform instructiunilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia