Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata

Postat pe: 07-02-2016
(0)

Ingrediente

Gogosele:
250 ml apa
150 ml ulei
150 g faina
3 oua
¼ lingurita sare
Crema:
700 ml lapte
100 g faina
150 g zahar (sau dupa gust) 3 galbenusuri
50 g unt
50 g ciocolata cu lapte
2 lingurite ness
un praf de sare
In plus:
300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Un dulce simplu, delicios si de nerefuzat.

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand fierbe, dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel.
Crema: Intr-un vas cu fund dublu (sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat batem galbenusurile cu telul, apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam. Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand incontinuu. Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul, nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Choux-uri cu Crema de Ness si Ciocolata