Chiftele Dulci cu Pesmet si Ciocolata

Complexitate
redusa
Chiftele Dulci cu Pesmet si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 250 gr pesmet
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • un varf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr bobite/picaturi de ciocolata (eu nu aveam si am pus betisoare decorative de cacao)
  • un plic zahar vanilat sau cateva picaturi aroma vanilie
  • ulei de floarea soarelui sau alt ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la incalzit laptele, un varf de sare, zaharul, untul si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se pune pesmetul si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Imediat se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand deja compozitia de pesmet este putin calduta se adauga un ou intreg si doua galbenusuri, se amesteca bine. Se bat cele doua albusurile spuma bine si se adauga si ele. La sfarsit se pun bobitele de ciocolata.

Cu mainile umede de apa, formati micute chiftelute (perisoare). Se dau bine prin pesmet si se prajesc in ulei la foc potrivit pe ambele parti. Se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de grasime, oricum nu vor absorbi deloc ulei. Se pudreaza cu zahar. Se servesc imediat calde.
Sunt foarte bune calde, dar si reci sunt gustoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Sirop de merisoare
Bucataras.RO

Sirop de merisoare

Miraculoasele afine roșii sau merișoare sunt fructe cu doua insusiri majore : Previn infectiile si protejeaza organismul de...

Sirop de merisoare
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!