Chifle Dulci cu Dovleac

Complexitate
redusa
Chifle Dulci cu Dovleac

Ingrediente

  • -21 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -50 g zahar
  • -150 ml lapte, caldut
  • -200 g dovleac,ras (proaspat / din conserva / congelat)
  • -2 oua
  • -60 g unt, topit si racit
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -400 g faina
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -sferturi de miez de nuca, pentru codita dovleacului

Mod de preparare

Lichefiati drojdia cu 1 lingura zahar, dizolvati in 2 - 3 linguri lapte caldut si lasati sa creasca 10 min in loc cald.

Intre timp, mixati dovleacul ras impreuna cu ouale, restul de lapte caldut, untul topit si racorit si esenta de vanilie. Transferati intr-un vas incapator, adaugati drojdia activata, faina cernuta si sarea. Framantati bine pana obtineti un aluat omogen si elastic.

Dati forma de bila si lasati la crescut, in vasul acoperit cu un servet, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat, framantati cateva minute, rulati sub forma de sul, apoi impartiti in bucati egale de marimea dorita pe care rotunjiti-le sub forma de bile.
Luati pe rand cate o bila de aluat si aplatizati-o putin cu palma.

Crestati circumferinta in 8-9 locuri cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie sau un cutit ascutit, lasand mijlocul intreg.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantati putin marginile taiate (in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc) si faceti o adancitura la mijloc, apasand cu degetul.

Procedati identic cu restul bucatilor de aluat.

Lasati la crescut in tava, inca 30 min, apoi ungeti cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte, trec testul cu scobitoarea si sunt frumos rumenite.

Scoateti tava, lasati chiflele 5 min sa se racoreasca, infigeti cate un sfert de miez de nuca in adancitura facuta la mijloc, apoi mutati-le pe un gratar.

Serviti la micul dejun, cat sunt caldute, alaturi de un ceai sau o cafea, dar sunt la fel de bune si reci.

Chiflele sunt la fel de moi si pufoase chiar si dupa cateva zile.
Aluatul poate fi facut si la masina de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Salata de castraveti
Bucataras.RO

Salata de castraveti

Salata de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura