Cheesecake cu Ricotta si Pere

Postat pe: 03-09-2013
(0)

Ingrediente

200 g biscuiti
50 g migdale macinate
80 g unt
500 g ricotta
100 g zahar pudra
400 g pere
1 lingura de miere
1 lingura suc de lamaie
1 lingura unt
200 ml frisca
forma de 22 cm

Mod de preparare

Nu este clasicul cheesecake acesta nu are gelatina, dar cu toate acestea isi mentine forma si e foarte cremos, se poate pune si gelatina. Data viitoare il incerc asa.

Se sfarama biscuitii cu migdalele in robot dupa care se adauga untul topit si se amesteca bine.

Se aseaza in tava si se preseaza bine dupa care se da la frigider 30 min.

Intre timp se curata perele de coaja si se taie cuburi se pun intr-o cratita cu fundul dublu impreuna cu mierea, sucul de lamaie si untul se coace la foc mic cu capac pt 15 min se amesteca din cand in cand. Dupa care se lasa sa se raceasca. Eu am facut operatia asta de dimineata si dupa-masa am facut restul.

Ricotta se amesteca cu zaharul pudra se adauga perele reci si la urma frisca batuta amestecand usor. Se adauga peste baza se niveleaza bine si se da la frigider pt 3 ore (eu am lasat de seara pana dimineata). E un dulce usor de facut dar in acelasi timp foarte cremos si gustos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu Ricotta si Pere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu Ricotta si Pere