Cheesecake cu Piersici si Visine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu Piersici si Visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -250 gr biscuiti
  • -150 gr unt
  • Pentru umplutura :
  • - 300 gr branza de vaci
  • -300 ml frisca lichida
  • -200 gr zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -visine fara samburi
  • -1 kg piersici
  • -3 plicuri gelatina
  • -100 ml lapte
  • -100 ml apa

Mod de preparare

Biscuitii se maruntesc in blender si se pune untul topit peste biscuitii macinati. Intr-o forma cu margini detasabile se pune stratul de biscuiti si se da la rece pentru 30 minute.
In cele 100 ml apa se pun 2 plicuri de gelatina si se lasa sa se umfle. Intre timp blendarin branza de vaci pana devine ca o pasta apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si frisca lichida si se continua baterea cu mixerul cam 3 minute pana creste crema (se cam dubleaza). Gelatina care deja s-a umflat se pune ca sa se dizolve in cele 100 ml lapte cald dar nu fierbinte. (Gelatina pusa in laptele fierbinte nu se dizolva cum trebuie si nu isi face efectul). Astfel gelatina dizolvata in lapte se amescteca cu crema de branza si astfel obtinem umplutura.
Fructele ==piersicile se curata de coaja si visinele de samburi se taie cubulete si se lasa cateva feliute pentru decor deasupra.
Peste biscuiti se pun in straturi crema fructe taiate marunt crema fructe si deasupra decoram cu fructe feliute (dupa imaginatie si preferinte). Deasupra am pus un fel de gem de piersici din 2 piersici mai coapte si blendarite cu 2 linguri zahar si 1 plic de gelatina.
Este un desert fara coacere, bun, gustos si rapid.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa