Ingrediente
● Pentru blat 1: |
● 200 g biscuiti Oreo |
● 100 g unt |
● Pentru blat 2: |
● 200 g biscuiti vanilati |
● 100 g unt |
● Pentru jeleul de portocale: |
● 1 plic budinca de vanilie |
● 2 linguri de zahar |
● 500 ml suc de portocale |
● Pentru crema: |
● 250 g mascarpone |
● 100 g ciocolata alba |
● 200 g frisca batuta |
● 1 plic de gelatina |
● Pentru decor: |
● rodii |
● capsuni |
● portocale |
● ciocolata alba |
● fulgi de ciocolata neagra |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția. La fel procedam si cu biscuitii vanilati.
Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo, apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale, dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.
Pentru a prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.
Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu Mascarpone si Oreo" nu uita sa ii faci un review.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția. La fel procedam si cu biscuitii vanilati.
Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo, apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale, dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.
Pentru a prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.
Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu Mascarpone si Oreo" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata pentru gama C9500, C9820, EVO820 si MOTIV1
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany