Cheesecake cu Mascarpone si Oreo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu Mascarpone si Oreo

Ingrediente

  • Pentru blat 1:
  • 200 g biscuiti Oreo;
  • 100 g unt;
  • Pentru blat 2:
  • 200 g biscuiti vanilati;
  • 100 g unt;
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic budinca de vanilie;
  • 2 linguri de zahar;
  • 500 ml suc de portocale;
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone;
  • 100 g ciocolata alba;
  • 200 g frisca batuta;
  • 1 plic de gelatina;
  • Pentru decor:
  • rodii;
  • capsuni;
  • portocale;
  • ciocolata alba;
  • fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie alimentara.
Se marunțesc pe rand biscuiții (intai biscuitii Oreo) cu blenderul și se topește untul o jumatate de minut la microunde, dupa care untul racit se adauga peste biscuiți.
Se amesteca biscuiții cu untul topit, se omogenizeaza bine compoziția. La fel procedam si cu biscuitii vanilati.
Dupa aceasta se așeaza uniform in tava intai un strat de biscuiti Oreo, apoi biscuitii vanilati, presand bine fiecare blat pe fundul tavii cu ajutorul unei linguri.
Dupa ce blatul este gata, acesta se ține la rece in frigider pana terminam crema si jeleul.
Pentru jeleul de portocale vom amesteca praful de budinca cu 2 linguri de zahar si sucul de portocale, dupa care vom pune la foc mic amestecand in continuu pana incepe sa se formeze jeleul.
Jeleul cald se toarna peste blatul de biscuiti si presara rodii si se baga din nou la frigider.
Pentru a prepara crema:
Se pune gelatina la inmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiaza introducand vasul cu gelatina cateva secunde la microunde.
Cu ajutorul mixerului se bate crema Mascarpone impreuna cu ciocolata alba topita pana ce aceasta devine spumoasa și iși dubleaza volumul.
Se amesteca crema de branza si ciocolata cu frișca batuta, gelatina lichefiata și se omogenizeaza crema cu ajutorul unei spatule.
Crema se toarna peste stratul de jeleu si rodii si se niveleaza cu o spatula.
Se introduce la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste crema.
La final se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frucete dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Desert Cusma lui Guguta
Bucataras.RO

Desert Cusma lui Guguta

Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...

Desert Cusma lui Guguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura