Ingrediente
● Blat: |
● 200 g biscuiti oreo |
● 70 g unt topit |
● Umplutura: |
● 500 g mascarpone |
● 200 ml frisca lichida |
● 100 g ciocolata alba |
● 200 g fructe kumquat |
● 6 foi de gelatina |
● 3 linguri zahar |
● esenta de vanilie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
45min

GĂTIRE
03h:30min

PORȚII
6 portii
Se pun biscuitii in robot cu untul topit iar dupa ce a rezultat o compozitie nisipoasa,se rastoarna in forma de tort,se preseaza bine compozitia,astfel formandu-se blatul apoi se lasa la frigider
Se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu o lingura cu lapte apoi se lasa sa se raceasca
Intr-un bol se amesteca branza cu un praf de sare,esenta de vanilie si zahar,se adauga ciocolata topita,frisca batuta tare,gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie si se amesteca bine totul
Dupa omogenizare,se adauga 1/2din fructe care in prealabil au fost bine spalate apoi taiate marunt,se rastoarna in forma peste blat,se niveleaza apoi se lasa la frigider cateva ore
Se scoate cheesecakul din forma,se pune pe platou se orneaza cu rondele de fructe taiate si se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu kumquat" nu uita sa ii faci un review.
Se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu o lingura cu lapte apoi se lasa sa se raceasca
Intr-un bol se amesteca branza cu un praf de sare,esenta de vanilie si zahar,se adauga ciocolata topita,frisca batuta tare,gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie si se amesteca bine totul
Dupa omogenizare,se adauga 1/2din fructe care in prealabil au fost bine spalate apoi taiate marunt,se rastoarna in forma peste blat,se niveleaza apoi se lasa la frigider cateva ore
Se scoate cheesecakul din forma,se pune pe platou se orneaza cu rondele de fructe taiate si se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheesecake cu kumquat" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Fructele kumquat,originare din sudul Asiei,se deosebesc de restul citricelor prin faptul ca se consuma si coaja,fiind o sursa de antioxidanti si fibre,componente de baza in combaterea racelilor,de aceea sunt indicate sa se consume iarnaDe asemenea aceste fructe contin acizi grasi Omega3 si Omega6 care scad colesterolul rau din sange
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany