Cheesecake cu kumquat

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu kumquat

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti oreo
  • 70 g unt topit
  • Umplutura:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g fructe kumquat
  • 6 foi de gelatina
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se pun biscuitii in robot cu untul topit iar dupa ce a rezultat o compozitie nisipoasa,se rastoarna in forma de tort,se preseaza bine compozitia,astfel formandu-se blatul apoi se lasa la frigider
Se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu o lingura cu lapte apoi se lasa sa se raceasca
Intr-un bol se amesteca branza cu un praf de sare,esenta de vanilie si zahar,se adauga ciocolata topita,frisca batuta tare,gelatina hidratata in 50ml apa rece apoi topita pe bain-marie si se amesteca bine totul
Dupa omogenizare,se adauga 1/2din fructe care in prealabil au fost bine spalate apoi taiate marunt,se rastoarna in forma peste blat,se niveleaza apoi se lasa la frigider cateva ore
Se scoate cheesecakul din forma,se pune pe platou se orneaza cu rondele de fructe taiate si se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici