Pentru blat se pun biscuitii rupti in blender si se paseaza, la final se amesteca bine cu untul topit; dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 26cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar plat, apoi se lasa tava la frigider.
Intr-un castron se amesteca branza cu crema speculos, esenta de vanilie si untul de arahide, dupa omogenizare se adauga frisca rece de la frigider si se mixeaza bine totul.
La final se incorporeaza gelatina hidratata in 50 ml apa rece, apoi topita la microunde 3-4sec. Se amesteca totul bine cu o spatula si se rastoarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
In acest timp, se pune pe bain-marie frisca si ciocolata rupta amestecand mereu, la final dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca energic cu telul, dupa ce s-a racit putin, se rastoarna peste crema, se niveleaza suprafata apoi la frigider va sta 3-4h dar ideal ar fi pana a doua zi.
Se scoate cu atentie din forma, se pune pe un platou, se decoreaza cu biscuiti speculos sau dupa imaginatia fiecaruia, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii