Cheesecake cu crema speculos fara coacere

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu crema speculos fara coacere

Ingrediente

  • BLAT:
  • 300 g biscuiti Speculos (biscuiti cu scortisoara din comert)
  • 100 g unt topit
  • CREMA:
  • 500 g branza Mascarpone
  • 200 g crema speculos(din comert)
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 400 ml frisca lichida dulce
  • 1 plic foi de gelatina
  • GANACHE:
  • 200 ml frisca lichida dulce
  • 150 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru blat se pun biscuitii rupti in blender si se paseaza, la final se amesteca bine cu untul topit; dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 26cm, se preseaza bine cu fundul unui pahar plat, apoi se lasa tava la frigider.
Intr-un castron se amesteca branza cu crema speculos, esenta de vanilie si untul de arahide, dupa omogenizare se adauga frisca rece de la frigider si se mixeaza bine totul.
La final se incorporeaza gelatina hidratata in 50 ml apa rece, apoi topita la microunde 3-4sec. Se amesteca totul bine cu o spatula si se rastoarna peste blatul de biscuiti, se niveleaza suprafata si la frigider va sta 1h
In acest timp, se pune pe bain-marie frisca si ciocolata rupta amestecand mereu, la final dupa ce s-a topit ciocolata, se amesteca energic cu telul, dupa ce s-a racit putin, se rastoarna peste crema, se niveleaza suprafata apoi la frigider va sta 3-4h dar ideal ar fi pana a doua zi.
Se scoate cu atentie din forma, se pune pe un platou, se decoreaza cu biscuiti speculos sau dupa imaginatia fiecaruia, apoi se taie si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia