Cheesecake cu cirese

Portii
9
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu cirese

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g biscuiti simpli
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri peltea de gutui
  • 3 linguri Amaretto
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce (pilos am folosit eu)
  • 100 g zahar brut
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric (optional)
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura de amidon alimentar
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Topping:
  • 500 g cirese congelate
  • 3 linguri sirop de visine
  • 1 lingurita amidon alimentar

Mod de preparare

Blat: macinam biscuitii cu ajutorul unui robot. Amestecam biscuitii cu restul ingredientelor si punem compozitia intr-o forma rotunda cu inel detasabil, unsa in prealabil cu putin unt. Cu dosul unei linguri, presam bine stratul de biscuiti uniform in forma. Dam la frigider pentru 15 minute.

Umplutura: mixam branza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam treptat cate un ou si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si sucul, vanilia, turmericul este optional, doar pentru culoare si continuam mixarea sa se incorporeze ingredientele. Amestecam smantana intr-un castronel, adaugam amidonul si amestecam pana ce acesta se desface in smantana. Adaugam la amestecul de branza.

Topping: punem ciresele congelate intr-o craticioara cu fundul dublu, adaugam siropul si lasam pe foc pana ciresele s-au dezghetat (nu lasam sa fiarba). Strecuram siropul si alegem ciresele. Jumatate din cirese le vom pune peste blatul de biscuiti dupa ce a stat la rece. Peste cirese, adaugam umplutura de branza si dam la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 30 minute si mai lasam inca 10 minute in cuptorul incins cu usa intredeschisa. Siropul ramas de la cirese, il punem in craticioara cu fundul dublu, adaugam 1 lingurita amidon alimentar si amestecam cu un tel pana sosul fierbe si se ingroasa. Daca v-a iesit prea gros, diluati cu putina apa si amestecati cu telul.

Dupa racirea completa a cheescake-ului, inlaturam inelul detasabil, dupa ce am dat cu cutitul de jur imprejur si dam la frigider pt 1-2 ore. Mixam smantana pt frisca cu zaharul pudra. Cu un pos decoram cheesecake-ul cu frisca, ciresele ramase si toppingul facut mai devreme. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Ciorba de perisoare din soia, de post
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din soia, de post

Dragilor v-am obisnuit cu dulciuri, muuulte dulciuri, insa stiu sa fac si alte feluri de mancare. :) Am descoperit recent o...

Ciorba de perisoare din soia, de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin