Cheesecake cu Ciocolata si Caramel

Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru crusta oreo
  • 300 gr biscuiti oreo
  • 100 gr unt
  • Crema de branza
  • 600 gr branza mascarpone
  • 397 ml lapte condensat
  • o jumatate cana zahar
  • 5 lingurite zeama lamaie
  • 1 esenta vanilie
  • 3 oua mari
  • 100 gr ciocolata
  • Caramel - dupa gust
  • Glazura
  • 100 ml frisca
  • 100 gr ciocolata

Mod de preparare

Eu am preparat anterior laptele condensat si caramelul, si le-am postat retetele pe blog. Cu o foaie de copt tapam o tava de tort de diametru 18-20cm. Sfaramam oreo si il amestecam bine cu untul topit. Compozitia o resam in tava si pe peretii acesteia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la frigider.

Cat sta la frigider compozitia de oreo noi preparam crema.
Pornim cuptorul la 160. Pe bain-marie se amesteca laptele condensat si crema d branza. Dupa ce s-a omogenizat se adauga zaharul, sucul de lamaie, ouale si esenta de vanilie. Se amesteca in continuare, se mai lasa pe fo aproximativ 7 minute si se da deopoarte.

Ciocolata o topim pe bain -marie, apoi se amesteca cu 1/3 din crema de branza. Se aseaza mixul de ciocolata, se niveleaza, daca este nevoie, apoi crema de branza. Tava se pune intr-un alt vas. Acest vas se umple pana la jumatatea esterioara a tavii cu apa. Se pune la cuptor pentru 1 ora si 15 minute.

Se lasa la racit. Cand s-a racit complet sa da la rece minim 8 ore. Eu l-am pus seara si am continuat pregatirea lui in dupa-amiaza aceasta la ora 18. Se scoate din forma si se pune pe o tava de tort. Eu am pus tortul pe un suport inclinat pe mijloc, pentru a avea mai mult caramel. Se toarna caramel dupa gust si se da la frigider 30 minute.

Intre timp preparam glazura: incalzim frisca pana aproape de punctul de fierbre, turnam ciocolata cubulete peste ea si omogenizam bine. Turnam peste tort si dam la rece pana se intareste glazura! a mea are un aspect de multa crema la mijloc datorita suportului de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura