Cheesecake cu Capsuni Fara Coacere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu Capsuni Fara Coacere

Ingrediente

  • Pentru o tava cu peretii detasabili de 24 cm (8 - 10 portii) avem nevoie de:
  • Blat:
  • 1 pachet biscuiti digestivi (150g)
  • 100 g unt
  • 50 g nuci
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce grasa
  • 300 g capsuni + 200 g pentru decor
  • 150 g smantana slaba (12%)
  • 150 g smantana pentru frisca (36%)
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 albus
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • Sos (optional):
  • 150 g capsuni
  • 1 lingurita zahar
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.

Spalam capsunile pentru umplutura, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.

Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.

Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.

Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune putin mai delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.

Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixerului ca sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.

Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi. Pe fiecare felie cand servim, putem adauga 2 - 3 linguri de sos.
Cateva sfaturi utile: ar fi bine sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a fi servit, pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin vreo 3 - 4 ore ca sa se intareasca. Pentru ornat am folosit capsuni proapete si cat mai tari, fara urme de lovituri, pentru ca altfel isi strica aspectul. Ar fi bine sa ornati cu putin timp inainte de a o servi, altfel capsunile vor lasa apa si se vor usca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie