Cheesecake cu Capsuni Fara Coacere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu Capsuni Fara Coacere

Ingrediente

  • Pentru o tava cu peretii detasabili de 24 cm (8 - 10 portii) avem nevoie de:
  • Blat:
  • 1 pachet biscuiti digestivi (150g)
  • 100 g unt
  • 50 g nuci
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce grasa
  • 300 g capsuni + 200 g pentru decor
  • 150 g smantana slaba (12%)
  • 150 g smantana pentru frisca (36%)
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet gelatina
  • 1 albus
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
  • Sos (optional):
  • 150 g capsuni
  • 1 lingurita zahar
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie

Mod de preparare

Facem mai intai blatul, pentru care am maruntit biscuitii si nuca. Topim untul si amestecam toate ingredientele bine, pana cand se omogenizeaza. Punem intr-o forma cu peretii detasabili si presam astfel incat sa obtinem un blat uniform. Dam la frigider pentru 30 minute - 1 ora, timp in care facem umplutura.

Spalam capsunile pentru umplutura, le curatam de codite si le taiem marunt. Punem gelatina la dizolvat in 100 ml apa rece si o lasam cateva minute sa se umfle. Intre timp, punem la incalzit smantana de 12%, pana se incalzeste, dar nu fierbe. Luam vasul cu smantana de pe foc si turnam in el gelatina, care se va dizolva imediat. Lasam sa se racoareasca si pregatim branza.

Am preferat sa folosesc piciorul vertical al mixerului pentru a pasa branza dulce si a obtine o consistenta cremoasa. Daca nu aveti un mixer cu picior vertical, amestecati bine cu o furculita. Adaugam zaharul, coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Putem folosi in continuare mixerul ca sa se dizolve zaharul cat mai mult.

Cand amestecul de smantana cu gelatina a ajuns la temperatura camerei, il adaugam peste branza si amestecam. Punem capsunile taiate si batem smantana pentru frisca cu mixerul pana se intareste. O adaugam peste amestecul de branza si capsuni, iar la sfarsit, incorporam albusul batut spuma.

Turnam umplutura peste blat si dam la frigider pentru cel putin 3 ore, pana se intareste. Scoaterea cheesecakului din tava e o operatiune putin mai delicata, pentru ca sa nu se rupa nici umplutura, nici blatul. Asa ca, folosind un cutit subtire desprindem umplutura de peretii vasului, pe care ii inlaturam. Apoi, cu un cutit mai lat, desprindem blatul si mutam cheesecakeul pe un platou.

Sosul se face foarte simplu, punem toate ingredientele intr-un vas si folosim piciorul vertical al mixerului ca sa le pasam. Punem sosul intr-un bol si il tinem la frigider pana cand servim.

Ornam cheesecakeul cu capsuni taiate pe jumatate sau intregi. Pe fiecare felie cand servim, putem adauga 2 - 3 linguri de sos.
Cateva sfaturi utile: ar fi bine sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a fi servit, pentru ca trebuie sa stea la frigider cel putin vreo 3 - 4 ore ca sa se intareasca. Pentru ornat am folosit capsuni proapete si cat mai tari, fara urme de lovituri, pentru ca altfel isi strica aspectul. Ar fi bine sa ornati cu putin timp inainte de a o servi, altfel capsunile vor lasa apa si se vor usca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Prajitura cu Mere si Iaurt
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Parteneri
Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide
Bucataras.RO

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit