Cheesecake cu capsuni

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • A trecut ceva timp pana mi-am facut curaj sa prepar acest cheesecake Rezultatul:un desert divin Un desert fin, cremos si aspectuos, cu putine calorii,fiind preparat cu indulcitor Poate inlocui cu succes un tort aniversar
  • Pentru blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 120 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa (eu am folosit Pilos)
  • 250 ml frisca lichida
  • cca 70g indulcitor (sau 150 g zahar)
  • 0 ciocolata alba (100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina (10 g)
  • 150 ml apa
  • Pentru jeleu:
  • 350 g capsuni
  • cca 35 g indulcitor (sau 4-5 linguri zahar)
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 100 ml apa
  • Pentru decor:
  • 300 g capsuni

Mod de preparare

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata o topim la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat si indulcitorul , adaugam ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsuni, peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece pentru minim 5 ore.

Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem capsunile printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece. Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.

Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia