Cheesecake cu capsuni

Postat pe: 14-10-2015
(0)

Ingrediente

A trecut ceva timp pana mi-am facut curaj sa prepar acest cheesecake Rezultatul:un desert divin Un desert fin, cremos si aspectuos, cu putine calorii,fiind preparat cu indulcitor Poate inlocui cu succes un tort aniversar
Pentru blat:
300 g biscuiti de ovaz
120 g unt
Pentru crema de branza:
2 cutii mascarpone(250g)
300 g branza de vaci cremoasa (eu am folosit Pilos)
250 ml frisca lichida
cca 70g indulcitor (sau 150 g zahar)
0 ciocolata alba (100 g)
3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
2 pliculete gelatina (10 g)
150 ml apa
Pentru jeleu:
350 g capsuni
cca 35 g indulcitor (sau 4-5 linguri zahar)
1 pliculet gelatina (10 g)
100 ml apa
Pentru decor:
300 g capsuni

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:50min
Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute. Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida, o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. Gelatina hidratata o topim la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat si indulcitorul , adaugam ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta.

Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsuni, peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece pentru minim 5 ore.

Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem capsunile printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece. Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.

Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cheesecake cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheesecake cu capsuni