Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Portii
12
Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti:
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine:
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca parjit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.
Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.
Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si porocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Pizza cu sparanghel si ciuperci
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola