Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Postat pe: 16-01-2018
(0)

Ingrediente

(forma diametrul de 22 cm)
Blat biscuiti:
150 g biscuiti maruntiti
150 g miez de nuca prajit si maruntit
125 g margarina moale
Umplutura:
200 ml frisca lichida
1 lingura de suc de lamaie
2 linguri suc de portocale
coaja de portocala caramelizata
bucati mici de mandarine
un plic de gelatina(10 g)
jeleul:
sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
Decor margine:
4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

59min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca parjit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.
Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.
Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si porocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de ...