Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Portii
12
Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu aroma de citrice si coaja caramelizata de portocala

Ingrediente

  • (forma diametrul de 22 cm)
  • Blat biscuiti:
  • 150 g biscuiti maruntiti
  • 150 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 125 g margarina moale
  • Umplutura:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale
  • coaja de portocala caramelizata
  • bucati mici de mandarine
  • un plic de gelatina(10 g)
  • jeleul:
  • sucul de la 2 portocale +un plic de jelle tort
  • Decor margine:
  • 4 -5 mandarine mici curatate de coaja si taiate felii rotunde.

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca parjit si maruntit si margarina moale. Se intinde in forma circulara in strat uniform, presand usor cu dosul unei linguri.
Taiem coaja a 2 portocale in cubulete mici, apoi cu o ceasca de zahar le punem pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul devine un caramel moale.
Mixam frisca pana se intareste, apoi adaugam sucul de lamaie si porocale, coaja confiata si bucatele mici de mandarine. Se hidrateaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie si se toarna peste frisca. Se toarna amestecul peste blatul de biscuiti dupa ce am decorat marginea formei cu rondele de mandarine. Se da la rece 2 ore, apoi preparam jeleul dand intr-un clocot sucul de portocale amestecat cu plicul de gelle tort. Se toarna fierbinte deasupra deasupra prajiturii si se mai da la rece cel putin 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Bulion aromat cu ardei
Bucataras.RO

Bulion aromat cu ardei

Au fost rosii destule in gradina anul acesta, asa ca am facut si bulion. Au iesit 11 l.

Bulion aromat cu ardei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti