Cheesecake

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake

Ingrediente

  • 1 pachet de biscuiti Digestive
  • 1 cutie de crema chantilly Morfat
  • 2 pliculete de jelue de lamaie ( Jelly)
  • 2 cutii de crema de branza Philadelphia
  • 1 compot mic de ananas
  • dulceata dupa preferinta (eu am folosit Fruit filling cu fructe de vara)
  • o lingura de unt
  • 125 ml lapte (o jumatate de pahar)

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama in blender sau oricum vi se pare mai usor. Trebuie sa arate ca un pesmet. Se pun intr-un vas de sticla rezistenta, se adauga o lingura de unt si se dau la cuptorul incalzit pentru 5 minute. Se scot si se amesteca cu mana pana nu se mai cunoaste untul. Se intind sa formeze un strat uniform pe fundul vasului.
Compotul de ananas (fructe+zeama) se pune in blender si se face ca o pasta.
Jeleul se prepara dar cu jumatate din cantitatea de lichid care ar trebui folosita dupa indicatiile de pe cutie si se lasa sa se raceasca.
Crema chantilly "Morphat"(care arata ca o smantana foarte groasa fiind vegetala insa), se freaca, cu mixerul impreuna cu laptele cam 1 minut. Se adauga crema de branza "Philadelphia" si se mai bat cam 2-3 minute. Se adauga ananasul din blender, se mai baye 1 minut si apoi se adauga jeleul racit (nu e nevoie sa fie pus la frigider). Se mai amesteca, cu mixerul pana cand se incorporeaza si jeleul (2-3 minute).
Se rastoarna compozitia peste biscuitii sfaramati, se intinde uniform cu spatula si se da la frigider pentru aprox 2 ore.

Se intinde apoi dulceata pe toata suprafata prajiturii si.... este gata!
Biscutii se vor inmuia si vor arata ca un blat subtirel.
Eu fac prajitura asta cel putin o data la o saptamana doua pe timp de vara. Este racoroasa si se face usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa