Biscuitii se sfarama in blender sau oricum vi se pare mai usor. Trebuie sa arate ca un pesmet. Se pun intr-un vas de sticla rezistenta, se adauga o lingura de unt si se dau la cuptorul incalzit pentru 5 minute. Se scot si se amesteca cu mana pana nu se mai cunoaste untul. Se intind sa formeze un strat uniform pe fundul vasului.
Compotul de ananas (fructe+zeama) se pune in blender si se face ca o pasta.
Jeleul se prepara dar cu jumatate din cantitatea de lichid care ar trebui folosita dupa indicatiile de pe cutie si se lasa sa se raceasca.
Crema chantilly "Morphat"(care arata ca o smantana foarte groasa fiind vegetala insa), se freaca, cu mixerul impreuna cu laptele cam 1 minut. Se adauga crema de branza "Philadelphia" si se mai bat cam 2-3 minute. Se adauga ananasul din blender, se mai baye 1 minut si apoi se adauga jeleul racit (nu e nevoie sa fie pus la frigider). Se mai amesteca, cu mixerul pana cand se incorporeaza si jeleul (2-3 minute).
Se rastoarna compozitia peste biscuitii sfaramati, se intinde uniform cu spatula si se da la frigider pentru aprox 2 ore.
Se intinde apoi dulceata pe toata suprafata prajiturii si.... este gata!
Biscutii se vor inmuia si vor arata ca un blat subtirel.
Eu fac prajitura asta cel putin o data la o saptamana doua pe timp de vara. Este racoroasa si se face usor.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMa intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final. Mie mi s-au parut destul de bune...
Galuste cu pruneSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii