Biscuitii se sfarama in blender sau oricum vi se pare mai usor. Trebuie sa arate ca un pesmet. Se pun intr-un vas de sticla rezistenta, se adauga o lingura de unt si se dau la cuptorul incalzit pentru 5 minute. Se scot si se amesteca cu mana pana nu se mai cunoaste untul. Se intind sa formeze un strat uniform pe fundul vasului.
Compotul de ananas (fructe+zeama) se pune in blender si se face ca o pasta.
Jeleul se prepara dar cu jumatate din cantitatea de lichid care ar trebui folosita dupa indicatiile de pe cutie si se lasa sa se raceasca.
Crema chantilly "Morphat"(care arata ca o smantana foarte groasa fiind vegetala insa), se freaca, cu mixerul impreuna cu laptele cam 1 minut. Se adauga crema de branza "Philadelphia" si se mai bat cam 2-3 minute. Se adauga ananasul din blender, se mai baye 1 minut si apoi se adauga jeleul racit (nu e nevoie sa fie pus la frigider). Se mai amesteca, cu mixerul pana cand se incorporeaza si jeleul (2-3 minute).
Se rastoarna compozitia peste biscuitii sfaramati, se intinde uniform cu spatula si se da la frigider pentru aprox 2 ore.
Se intinde apoi dulceata pe toata suprafata prajiturii si.... este gata!
Biscutii se vor inmuia si vor arata ca un blat subtirel.
Eu fac prajitura asta cel putin o data la o saptamana doua pe timp de vara. Este racoroasa si se face usor.
Am facut de nenumarate ori aceste parjoale, insa de fiecare data in mod diferit. Am adaugat cate ceva sau am eliminat. ...
Parjoale moldovenestiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii