Chec VII

Postat pe: 04-12-2010
(1)

Ingrediente

Pt 2 checuri:
8 oua
o cana de zahar si 2 pliculete zahar vanilinat
o cana si jumatate de faina
1 praf de copt
6 linguri ulei
cacao
2 linguri apa
un praf de sare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine albusurile, se adauga zaharul si cele doua linguri de apa. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte bine, sa nu ramana cocoloase.

Separat galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, ca la maioneza, se adauga peste albusurile cu faina, se amesteca si se pune compozitia obtinuta in tavi de chec, tapetate cu faina. Din compozitia pusa in tavi se opresc 2- 3 linguri si se amesteca cu cacao, iar ceea ce se obtine se pune in tavi si se amenteca de jos in sus.
Checul se poate face si intr-o singura culoare, cu cacao sau fara sau se poate adauga nuci taiate marunt ori fructe din compot: cirese sau visine (fructelor din compot si se scot samburii se scurg si se dau prin faina ca sa nu lase zeama).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec VII" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

diane
•  23.02.2013 13:22:12

Am urmat aceasta reteta dar pentru unul singur si mi-a iesit delicios, am adaugat doar putin praf de nuca macinata si stafide intregi + alune deasupra , ihmmmmm gustos!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec VII