Se separa galbenusurile de albusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine albusurile, se adauga zaharul si cele doua linguri de apa. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte bine, sa nu ramana cocoloase.
Separat galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, ca la maioneza, se adauga peste albusurile cu faina, se amesteca si se pune compozitia obtinuta in tavi de chec, tapetate cu faina. Din compozitia pusa in tavi se opresc 2- 3 linguri si se amesteca cu cacao, iar ceea ce se obtine se pune in tavi si se amenteca de jos in sus.
Checul se poate face si intr-o singura culoare, cu cacao sau fara sau se poate adauga nuci taiate marunt ori fructe din compot: cirese sau visine (fructelor din compot si se scot samburii se scurg si se dau prin faina ca sa nu lase zeama).
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii