Chec VII

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt 2 checuri:
  • 8 oua
  • o cana de zahar si 2 pliculete zahar vanilinat
  • o cana si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • cacao
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine albusurile, se adauga zaharul si cele doua linguri de apa. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte bine, sa nu ramana cocoloase.

Separat galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, ca la maioneza, se adauga peste albusurile cu faina, se amesteca si se pune compozitia obtinuta in tavi de chec, tapetate cu faina. Din compozitia pusa in tavi se opresc 2- 3 linguri si se amesteca cu cacao, iar ceea ce se obtine se pune in tavi si se amenteca de jos in sus.
Checul se poate face si intr-o singura culoare, cu cacao sau fara sau se poate adauga nuci taiate marunt ori fructe din compot: cirese sau visine (fructelor din compot si se scot samburii se scurg si se dau prin faina ca sa nu lase zeama).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura