Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
260 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 175 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul, adaugat in ploaie,si zaharul vanilat pana obtinem o bezea ferma.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Turnam galbenusurile peste bezea si amestecam.
Adaugam coaja de pirticaka si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt ,cernem si apou incorporam in amestecul de mai sus.
Ungem o forma de chec cu ulei su o tapetam cu faina si apoi turnam aluatul de chec.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade,timp de circa 40 min.
Pentru a fi siguri ca este copt checul,folosim metoda scobitorii.
Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit.
Prepararea cremei de ciocolata
Punem frisca luchida intr un vas cu fund dublu si o dam la foc mic.
Inainte de a da in clicot adaugam ciocolata rupta cubulete,tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolat este complet topita.
Lasam crema sa se raceasca dupa care o dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat la frigider muxam crema pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea checului
Taiem checul in 3 felii pe oruzontala.
Asezam prima felie,cea de jos,pe un platou si o ungem cu un strat generos de gem.
Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata.
Acoperm cu cea de a treia,ultima,felie de chec.
Pudram cu zahar pudra si inainte de servire dam checul pentru 1-2ore la frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Afumatura la untura
2
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Salata de iarna asortata
4
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu ciocolata si cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Parteneri
Salata de vinete cu maioneza
Bucataras.RO

Salata de vinete cu maioneza

Daca tot le-am copt si curatat, Meri mi-a zis sa fac munca pana la capat si uite asa am ajuns sa fac si salata de vinete cu...

Salata de vinete cu maioneza
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti