Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
260 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 175 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul, adaugat in ploaie,si zaharul vanilat pana obtinem o bezea ferma.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Turnam galbenusurile peste bezea si amestecam.
Adaugam coaja de pirticaka si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt ,cernem si apou incorporam in amestecul de mai sus.
Ungem o forma de chec cu ulei su o tapetam cu faina si apoi turnam aluatul de chec.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade,timp de circa 40 min.
Pentru a fi siguri ca este copt checul,folosim metoda scobitorii.
Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit.
Prepararea cremei de ciocolata
Punem frisca luchida intr un vas cu fund dublu si o dam la foc mic.
Inainte de a da in clicot adaugam ciocolata rupta cubulete,tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolat este complet topita.
Lasam crema sa se raceasca dupa care o dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat la frigider muxam crema pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea checului
Taiem checul in 3 felii pe oruzontala.
Asezam prima felie,cea de jos,pe un platou si o ungem cu un strat generos de gem.
Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata.
Acoperm cu cea de a treia,ultima,felie de chec.
Pudram cu zahar pudra si inainte de servire dam checul pentru 1-2ore la frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere

Prajitura Cu Mere
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Tort aniversar 2 ani de bucataras
Bucataras.RO

Tort aniversar 2 ani de bucataras

Si cum in ziua de luni nu am timp sa petrec cu voi aceasta frumoasa aniversare, mi-am permis sa anticipez putin, macar sa va...

Tort aniversar 2 ani de bucataras
Lasagna vegetariana
Culinar.RO

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe