Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Portii
8
Timp pregatire
260 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta lamaie
  • Pentru crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • Mai avem nevoie
  • 175 g gem de fructe de padure
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • zahar pudra pentru pudrat checul

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu zaharul, adaugat in ploaie,si zaharul vanilat pana obtinem o bezea ferma.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Turnam galbenusurile peste bezea si amestecam.
Adaugam coaja de pirticaka si esenta de lamaie.
Amestecam faina cu praful de copt ,cernem si apou incorporam in amestecul de mai sus.
Ungem o forma de chec cu ulei su o tapetam cu faina si apoi turnam aluatul de chec.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade,timp de circa 40 min.
Pentru a fi siguri ca este copt checul,folosim metoda scobitorii.
Scoatem forma din cuptor si lasam checul la racit.
Prepararea cremei de ciocolata
Punem frisca luchida intr un vas cu fund dublu si o dam la foc mic.
Inainte de a da in clicot adaugam ciocolata rupta cubulete,tragem de pe foc si amestecam pana cand ciocolat este complet topita.
Lasam crema sa se raceasca dupa care o dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat la frigider muxam crema pana isi dubleaza volumul.
Asamblarea checului
Taiem checul in 3 felii pe oruzontala.
Asezam prima felie,cea de jos,pe un platou si o ungem cu un strat generos de gem.
Acoperim cu felia din mijloc pe care o ungem cu crema de ciocolata.
Acoperm cu cea de a treia,ultima,felie de chec.
Pudram cu zahar pudra si inainte de servire dam checul pentru 1-2ore la frigider.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mac si Ness
3
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Tort de mere caramelizate
5
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Parteneri
Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Bucataras.RO

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata

Cornuri din aluat de branza, cu unt si ciocolata
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post