Chec Umplut

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chec Umplut

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 pachet margarina
  • 1 plic zahar pudra
  • 3 linguri de faina
  • putin unt
  • 1 cana de lapte
  • Pentru ornament ciocolata menaj si nuca pisata

Mod de preparare

Se fac doua checuri din ingredientele respective, unul ramane galben, iar in celalalt se pune cacao.

Dupa care se face crema. Se pune intr-un bol margarina cu zaharul pudra si se bate cu mixterul bine. Pe foc se pune laptele, faina si untul, se lasa sa fiarba pana devine ca o ciulama mai groasa si se da la racit. Dupa ce sa racit luam din aceasta ciulama cate o lingura si o punem peste margarina si amestecam pana se incorporeaza, si iarasi luam din ciulama si iar amestecam cu mixterul pana terminam toata ciulamaua. Atentie insa, crema se poate taia!

Taiem checurile felii si incepem operatia de umplere a checurilor. Luam o felie galbena, punem crema si lipim una maro si iar punem crema si iar lipim una galbena pana la terminarea primului chec.

Dupa ce am lipit checurile la loc topim ciocolata menaj si turnam peste ele. Presaram si nuca pisata si gata checurile. Se dau la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie checul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Bucataras.RO

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti

 Pe scurt slaninuta cu boia si usturoi. Pe la noi prin zona se zice slanina popricata - asa pe scurt. Adica cu poprica-...

Slanina papricata cu usturoi, fiarta in saramura de castraveti
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura