Se fac doua checuri din ingredientele respective, unul ramane galben, iar in celalalt se pune cacao.
Dupa care se face crema. Se pune intr-un bol margarina cu zaharul pudra si se bate cu mixterul bine. Pe foc se pune laptele, faina si untul, se lasa sa fiarba pana devine ca o ciulama mai groasa si se da la racit. Dupa ce sa racit luam din aceasta ciulama cate o lingura si o punem peste margarina si amestecam pana se incorporeaza, si iarasi luam din ciulama si iar amestecam cu mixterul pana terminam toata ciulamaua. Atentie insa, crema se poate taia!
Taiem checurile felii si incepem operatia de umplere a checurilor. Luam o felie galbena, punem crema si lipim una maro si iar punem crema si iar lipim una galbena pana la terminarea primului chec.
Dupa ce am lipit checurile la loc topim ciocolata menaj si turnam peste ele. Presaram si nuca pisata si gata checurile. Se dau la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie checul.
Pentru ziua de 8 Martie nu am pregatit ceva deosebit. Aveam branza si voiam neaparat sa fac ceva cu ea, ceva ce nu am mai...
Desert prajitura saseasca cu afineReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii