Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Ingrediente

  • 190 gr unt
  • 3 oua mari
  • 130 gr faina (de prajituri) 100 gr cocos dezhidratat
  • 190 gr zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
  • eu am folosit o tava de 24 cm diametru

Mod de preparare

- am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul si am adaugat untul cremos, am continuat sa amestec cu mixerul pina cind am obtinut o crema care a crescut in volum.
- am adaugat laptele si am amestecat

- am amestecat faina cu prful de copt trecute prin strecuratoare amindoua ca sa se amestece mai bine si am adaugat in vasul cu faina si praful de copt si cocosul dezhidratat

- am folosit praf de copt vanilat, cine nu are acest praf de copt adauga un plic de zahar vanilat in zaharul tos sau fierbe laptele cu vanilie si apoi il lasa la racit

- am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cocosul la crema de unt, oua, zahar si lapte si am amestecat cu lingura ca sa obtin o compozitie omogena.

- in tava am pus o hirtie de copt pe care am udat-o si am strins-o bine in pumn sa se scurga, apoi am netezit-o cu un servet de bucatarie care a absorbit orice picatura de apa. Hirtia rezulta maleabila, se aseaza bine pe marginea si fundul tavii.

- Am varsat compozitia si am copt in cuptorul deja cald la 190°c cca 45-50 minute, depinde de cuptorul vostru. Faceti priba cu scobitoarea.
Cind se raceste putin o scoateti din forma si o puneti pe platou unde o sa o pudrati cu zahrul pudra.

Cine vrea poate sa orneze si cu ciocolata alba topita sau nutella alba facuta in casa, reteta aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tort de ciocolata
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!