Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Ingrediente

  • 190 gr unt
  • 3 oua mari
  • 130 gr faina (de prajituri) 100 gr cocos dezhidratat
  • 190 gr zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
  • eu am folosit o tava de 24 cm diametru

Mod de preparare

- am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul si am adaugat untul cremos, am continuat sa amestec cu mixerul pina cind am obtinut o crema care a crescut in volum.
- am adaugat laptele si am amestecat

- am amestecat faina cu prful de copt trecute prin strecuratoare amindoua ca sa se amestece mai bine si am adaugat in vasul cu faina si praful de copt si cocosul dezhidratat

- am folosit praf de copt vanilat, cine nu are acest praf de copt adauga un plic de zahar vanilat in zaharul tos sau fierbe laptele cu vanilie si apoi il lasa la racit

- am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cocosul la crema de unt, oua, zahar si lapte si am amestecat cu lingura ca sa obtin o compozitie omogena.

- in tava am pus o hirtie de copt pe care am udat-o si am strins-o bine in pumn sa se scurga, apoi am netezit-o cu un servet de bucatarie care a absorbit orice picatura de apa. Hirtia rezulta maleabila, se aseaza bine pe marginea si fundul tavii.

- Am varsat compozitia si am copt in cuptorul deja cald la 190°c cca 45-50 minute, depinde de cuptorul vostru. Faceti priba cu scobitoarea.
Cind se raceste putin o scoateti din forma si o puneti pe platou unde o sa o pudrati cu zahrul pudra.

Cine vrea poate sa orneze si cu ciocolata alba topita sau nutella alba facuta in casa, reteta aici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti