Chec Lucia (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g zahar pudra
  • -2 galbenusuri
  • -100 g unt
  • -100 ml lapte
  • -90 ml ulei
  • -300 g faina
  • -2 albusuri
  • -3/4 pachet praf de copt
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -50 g stafide
  • -100 g rahat
  • -1 lingurita rom

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile pana se albesc si devine cremoasa si se inglobeaza, incetul cu incetul in untul frecat.

Se adauga laptele si uleiul, praful de copt diluat in zeama de lamaie, romul, apoi faina, stafidele, rahatul taiat marunt si albusurile batute spuma.

Se coace intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt si racit, se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa