Chec Lucia (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g zahar pudra
  • -2 galbenusuri
  • -100 g unt
  • -100 ml lapte
  • -90 ml ulei
  • -300 g faina
  • -2 albusuri
  • -3/4 pachet praf de copt
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -50 g stafide
  • -100 g rahat
  • -1 lingurita rom

Mod de preparare

Se freaca spuma zaharul cu galbenusurile pana se albesc si devine cremoasa si se inglobeaza, incetul cu incetul in untul frecat.

Se adauga laptele si uleiul, praful de copt diluat in zeama de lamaie, romul, apoi faina, stafidele, rahatul taiat marunt si albusurile batute spuma.

Se coace intr-o forma tapetata cu unt si faina, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Dupa ce s-a copt si racit, se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca