Chec din Albusuri cu Nuca

Postat pe: 25-04-2015
(0)

Ingrediente

8 albusuri
1 praf de sare
1 lingura zeama de lamaie
200 g zahar pudra
150 g unt topit si racit / margarina
150 g faina
100 g miez de nuca tocat grosier
Optinal, pudrati cu zahar praf, inainte de feliere

Mod de preparare

Mixati spuma tare albusurile cu 1 praf de sare.
Adaugati zeama de lamaie si tot cate 1 lingura din zaharul pudra, mixand in continuare pana ce zaharul este incorporat complet si obtineti o bezea lucioasa si tare.
Inglobati prin mixare untul topit si racit, apoi faina cernuta si nuca, cu ajutorul unei spatule, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25-30 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec din Albusuri cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec din Albusuri cu Nuca