Mixati spuma tare albusurile cu 1 praf de sare.
Adaugati zeama de lamaie si tot cate 1 lingura din zaharul pudra, mixand in continuare pana ce zaharul este incorporat complet si obtineti o bezea lucioasa si tare.
Inglobati prin mixare untul topit si racit, apoi faina cernuta si nuca, cu ajutorul unei spatule, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25-30 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii