Ingrediente
● 4 oua |
● 100 ml vin rosu |
● 250 gr margarina |
● 250 gr zahar |
● 250 gr faina |
● 2 linguri cacao |
● 1 plic praf de copt |
● 1 lingurita coaja rasa de lamaie |
● 1 ciocolata |
Mod de preparare
Frecam ouale cu margarina moale, apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt. Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata (ciocolata este optionala).
Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei (sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
Se scoate din cuptor, se rastoarna checul din tava, lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.
Sugestie primita : adaugati 1 lingurita scortisoara macinata la compozitia checului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Vin Rosu" nu uita sa ii faci un review.
Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei (sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
Se scoate din cuptor, se rastoarna checul din tava, lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.
Sugestie primita : adaugati 1 lingurita scortisoara macinata la compozitia checului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu Vin Rosu" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
lucia_bp
• 22.05.2009 09:24:37
O reteta pe care o sa o fac cu siguranta !
Imi place ce ingrediente are !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 24.02.2010 23:39:53
ce gustos pare!