Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. O dam deoparte sa se racoreasca.
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele, praful de copt si zaharul cu pastai de vanilie.
Punem semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala, apoi faina.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam cu o paleta, in compozitia de galbenusuri, cu miscari usoare.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, punem cam 3/4 din compozitie si o nivelam.
In compozitia pastrata punem ciocolata topita, amestecam.
Punem lingura cu lingura compozitia de ciocolata peste cea alba, apoi cu o furculita il modelam putin.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Cam 35 de minute dureaza.
Cand este gata il scoatem sa se raceasca si servim!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.
Midii în sos de vin și portocaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii