Reteta culinara Chec cu morcovi , nuci si merisoare

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

3 oua
250 g faina
50 g nuci macinate sau taiate
250 g zahar
1 lingurita praf scortisoara
1 lingurita pudra ghimbir (optional)
250 g morcov razuit
150 ml ulei
praf de sare
1 plic praf de copt
50 gr merisoare
1/2 lingura cacao

Mod de preparare

PREGĂTIRE

30min

GĂTIRE

30min

PORȚII

8 portii
Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.
 Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.
Adaugam scortisoara, pudra de ghimbir si galbenusurile. Omogenizam bine. Galbenusurile se pot bate usor cu o furculita, inainte de a fi adaugate in spuma de albusuri.
Merisoarele le amestecam cu morcovul si cu nuca.
In spuma de albusuri, adaugam treptat faina, praful de copt, uleiul si morcovul care deja este amestecat cu merisoarele si cu nucile taiate grosier.
Omogenizam bine si turnam in tava de chec ¾ din compozitie.
In restul compozitiei, adaugam ½ lingura cacao neagra si amestecam.
Pe mijlocul tavii de chec, turnam amestecul cu cacao si dam tava la cuptorul incins pentru 30 minute .
 
 
 
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu morcovi , nuci si merisoare" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu morcovi , nuci si merisoare