Chec cu Mere

Complexitate
redusa
Chec cu Mere

Ingrediente

  • 7 albusuri
  • 1 kg mere
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 10 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • o lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se inlatura cotorul si se taie in bucatele foarte mici. Se pudreaza cu scortisoara si nucsoara si se amesteca usor.

Se bat albusele spuma tare cu un praf de sare si zaharul pus pe rand. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, incet sa nu spargem spuma. Se adauga apoi merele si se omogenizeaza.

Se pun in tava de chec unsa cu unt sau cu ulei si fainata. Se coace la 180 c circa 30-40 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea. .
Se pudreaza si se serveste rece.


comentariile mele
Am adus cu mine cateva reviste de integrame din Romania si cum am gasit intr-una o reteta de chec si mi-am spus sa o incerc sa vad ce iese (oricum aveam cateva albuse in congelator) . Cine a postat reteta ori este o persoana care nu este pretentioasa ori nu cunoaste gustul unei prajituri bune cu mere.

A iesit ok, destul de bunuta dar pentru gustul meu cam fara arome si deloc dulce.
Am adaugat eu ceva aroma in plus dar nu a fost destul. Daca am sa mai il pregatesc inca odata am sa o modific destul de substantial reteta. Totusi am sa o postez, asta in cazul in care ii place cuiva un chec mai putin dulce si mai moale/umed.

Noi in general nu ne impacam cu checurile pentru ca sant cam seci, asta este destul de umed, nu se opreste in gat. Daca totusi cineva il incearca il sfatuiesc sa puna mai mult zahar sau sa amestece merele cu zahar si scortisoara mai mult decat este prevazut in reteta si sa adauge si nuci si coaja de lamaie din belsug. Am sa dau reteta cum este ea, din cantitatea asta ies doua bucati. Eu am facut doar o jumatate de portie

La reteta asta eu am mai adaugat niste rom cand am batut albusurile pentru a grabi topirea zaharului, am scos nucsoara si am adaugat coaja de lamaie. Pentru cine vrea, as sfatui sa adauge nuci si coaja de lamaie mai multa precum si niste merisoare daca aveti cumva (sau stafide) si merele sa le amestece si cu putin zahar pe langa scortisoara.

Noi am servit cu o crema de branza amestecata cu scortisoara si a fost ok.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia