Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati ½ din cantitatea de iaurt.
Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge.
Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata.
Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid.
Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute.
Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Serviti feliat.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa Mai dorim si alte gusturi, mai schimbam cate ceva. De data aceasta am poftit la ciorba de gulii. Bineinteles daca am...
Ciorba de gulii cu smantana si afumaturaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii