Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca

Postat pe: 30-05-2012
(0)

Ingrediente

3 oua
250 g zahar pudra
3 linguri unt moale
250 g iaurt gras si bine scurs
faina cat cuprinde
1/2 lingurita bicarbonate de sodiu
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
100 g stafide sau fructe zaharate / rahat, taiate cubulete
4 linguri nuca prajita si macinata
marmelada / gem de caise
1 praf de sare

Mod de preparare

Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati ½ din cantitatea de iaurt.

Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge.

Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata.
Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid.
Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute.

Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca