Chec cu Iaurt

Complexitate
redusa
Chec cu Iaurt

Ingrediente

  • -4 oua mari sau 5 mai mici
  • -200 g zahar
  • -200 g iaurt gros
  • -300 g faina
  • -10 linguri ulei
  • -coaja si sucul de la 2 lamai sau de la 1 lamaie si ½ portocala
  • -3 linguri nuca de cocos rasa
  • -1 plic praf de copt
  • -esenta de lamaie
  • dupa gust
  • optional
  • -1 varf lingurita sare
  • -100 g stafide / fructe uscate
  • taiate bucatele
  • optional
  • -zahar pudra
  • pentru ornat
  • optional

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul.
Mixati iaurtul, zaharul, uleiul, zeama si coaja de lamaie pana ce zaharul este topit complet.
Adaugati sarea, esenta de lamaie (optional) si pe rand ouale, mixand bine, dupa fiecare.
Intr-un alt vas, amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu nuca de cocos.

Inglobati treptat amestecul uscat in compozitia cu iaurt, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia finala trebuie sa fie destul de moale. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati uniform stafidele / fructele uscate, taiate bucatele.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 45 min, la foc potrivit sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, pudrati imediat cu zahar praf, optional si lasati la racit.

Serviti feliat.
Poate fi servit la micul dejun… este o varianta pentru pachetelul de la serviciu sau scoala…poate constitui o gustare binevenita… completeaza perfect orice masa…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Melci cu nuca
Bucataras.RO

Melci cu nuca

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac...

Melci cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola