Chec cu Glazura

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g unt
  • -300 g zahar
  • -50 g cacao
  • -150 ml lapte
  • -4 galbenusuri
  • -175 g faina
  • -2 lingurite rom
  • -1 plic vanilie
  • -1 praf de copt
  • -2 lingurite zeama de lamaie
  • -4 albusuri

Mod de preparare

Intr-o cratita, se pune untul, zaharul, cacaua, laptele, romul, vanilia, la foc slab, amestecandu-se, pana da in clocot.
Se ia vasul de pe foc. Se scot 5 linguri din compozitie (care se pun deoparte) si se lasa sa se racoreasca.

Se adauga la amestecul din cratita galbenusurile, faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si albusurile batute spuma.
Se tapeteaza o forma de chec cu unt si faina in care se toarna amestecul, apoi se da la cuptorul incins, la foc potrivit.

Cand este copt si frumos rumenit, se scoate din forma cat este cald, se unge cu compozitia pastrata si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate