Preincalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina sau hartie de copt, o tava de chec sau o forma de paine.
Amestecati si cerneti faina, impreuna cu praful de copt si sarea.
Separat, frecati spuma untul cu zaharul si adaugati coaja rasa de lamaie, florile de isop tocate si ouale. Omogenizati foarte bine. Inglobati sucul de lamaie. Gradat, adaugati faina, nucile si omogenizati compozitia.
Puneti amestecul in tava tapetata. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 45-55 min sau pana ce se coace si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si dupa 5 min, din tava si lasati sa se raceasca, inainte de a felia si a o servi.
Mult mai multe lucruri puteti afla despre isop ( HYSSOPUS OFFICINALIS )din Ghidul de pe site-ul nostru: utilizari terapeutice si culinare.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCând e post, dar nu numai, poţi face la repezeală o tocăniţă de cartofi, un fel de mâncare rapid, deloc...
Tocanita taraneasca de cartofiReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii