Chec cu cirese si glazura roz

Postat pe: 17-06-2015
(0)

Ingrediente

oua- 6 buc
• zahar - 200 g
• faina - 200 g
• praf de copt - 1 lingurita
• ulei - 4 linguri
• coaja rasa de lamaie - 1 lingurita
• vanilie - o lingurita
• un praf de sare
• cirese fara samburi - 300 g
Glazura:
• unt - 50 g
• zahar pudra - 100 g
• crema de branza - 150 g
• suc de cirese - 200 ml
• zahar brun - 50 g
• amidon - 1 lingura

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
• mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea
• bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin
• amestecati galbenusurile cu bezeaua, amestecand usor, cu o spatula, de sus in jos
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati doua tavi de chec cu hartie de copt si impartiti compozitia in mod egal
• puneti deasupra ciresele si coaceti checurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoare si lasati apoi checurile la racit
• intre timp pregatiti glazura
• puneti la fiert sucul de cirese impreuna cu zaharul brun, iar cand clocoteste si zaharul s-a topit adaugati amidonul
• lasati pe foc mic pana se ingroasa putin, apoi lasati la racit
• mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si 2-3 linguri din crema de cirese, in functie de cat de roz doriti glazura
• Imbracati checurile cu glazura

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu cirese si glazura roz" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu cirese si glazura roz