Curatati bananele de coaja si stropiti-le cu zeama da lamaie pentru a impiedica oxidarea.
Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugati pe rand ouale, sarea, laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele.
Turnati o parte din aluat intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, asezati uniform bananele si acoperiti cu restul de aluat.
Dati la cuptorul preancalzit la 175 grade pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca 5 min in forma, rasturnati pe un gratar si lasati la racit.
Transferati pe platou si pudrati cu zahar praf sau imbracati in glazura de ciocolata, dupa dorinta.
Serviti feliat cu frisca batuta, optional.
Pentru ca am acceptat provocarea lui Bucataras si pentru ca am avut ingredientul secret = crema de vanilie, am pregatit...
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilieCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii