Chec cu Ciocolata si Banane

Complexitate
redusa
Chec cu Ciocolata si Banane

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g unt, la temperatura camerei
  • -125 g zahar
  • -3 oua
  • -50 g cacao
  • -50 ml lapte
  • -2- 4 banane
  • -ciocolata taiata bucatele, dupa gust
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 praf de sare
  • -zahar pudra sau glazura de ciocolata, pentru ornat, dupa dorinta
  • -frisca batuta pentru servire, optional

Mod de preparare

Curatati bananele de coaja si stropiti-le cu zeama da lamaie pentru a impiedica oxidarea.

Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugati pe rand ouale, sarea, laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele.

Turnati o parte din aluat intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, asezati uniform bananele si acoperiti cu restul de aluat.

Dati la cuptorul preancalzit la 175 grade pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca 5 min in forma, rasturnati pe un gratar si lasati la racit.

Transferati pe platou si pudrati cu zahar praf sau imbracati in glazura de ciocolata, dupa dorinta.

Serviti feliat cu frisca batuta, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici