Chec cu Cacao Pufos

Complexitate
redusa
Chec cu Cacao Pufos

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • 1 cana si jumatate zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • esenta de rom
  • ciocolata
  • stafide optional
  • un pic de sare

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, separat galbenusurile se freaca cu un pic de sare, uleiul, zaharul vanilat. Aceasta din urma se pune peste compozitia de albusuri si se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos incet, sa nu se lase compozitia.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt cate putin se omogenizeaza tot si se pun in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt, se lasa un pic de compozitie care se amesteca cu cacao si esenta de rom aceasta din urma se pune peste aluatul din tavi si se mesteca de jos in sus cu o lingura.

Daca vrem se pot pune bucati de ciocolata, stafide.. .
Cu cat se bat mai mult albusurile cu zaharul, cu atat iese mai pufos si checul nu se lasa, propria experienta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Castraveți murați rapid
Bucataras.RO

Castraveți murați rapid

Știu că nu-i ce rețetă sofisticată, dar poate fi de folos unora! ;) Recunosc că e prima oară când am preparat...

Castraveți murați rapid
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola