Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei ,esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt.Compozitia obtinuta se imparte in doua parti;una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.
Se ung 2 forme cu putin ulei ,se tapeteaza cu faina sau hartie de copt apoi se toarna jumatae din partea alba apoi jumatate din cea cu caao,restul e alba si restul de cea cu cacaoa.Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme.rat ,apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la fov potrivit,cca 30 minute,la foc iute la inceput si apoi potrivit,se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt.Se lasa sa se coaca,pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii,iese curat,fara aluat pe el.
Checurile se scot calde din forme,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Se lasa sa se raceasca in voie apoi se pot felia.
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii