Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei ,esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt.Compozitia obtinuta se imparte in doua parti;una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.
Se ung 2 forme cu putin ulei ,se tapeteaza cu faina sau hartie de copt apoi se toarna jumatae din partea alba apoi jumatate din cea cu caao,restul e alba si restul de cea cu cacaoa.Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme.rat ,apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la fov potrivit,cca 30 minute,la foc iute la inceput si apoi potrivit,se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt.Se lasa sa se coaca,pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii,iese curat,fara aluat pe el.
Checurile se scot calde din forme,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Se lasa sa se raceasca in voie apoi se pot felia.
Pofta buna!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii