Ingrediente

2 forme normale,de copt)
7 oua,
o cana si jumatate de zahar,
o cana de lapte,
150 ml ulei,
un praf de copt,
esenta
2 cani de faina,
4 linguri de cacao,
un praf de sare,
zahar pudra vanilat( pentru decor)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei ,esenta si faina care s-a amestecat bine cu praful de copt.Compozitia obtinuta se imparte in doua parti;una se lasa asa si cealalta se amesteca cu cacaua.
Se ung 2 forme cu putin ulei ,se tapeteaza cu faina sau hartie de copt apoi se toarna jumatae din partea alba apoi jumatate din cea cu caao,restul e alba si restul de cea cu cacaoa.Se repartizeaza aluatul in cantitati egale in ambele forme.rat ,apoi se baga formele in cuptorul preincalzit si se coc la fov potrivit,cca 30 minute,la foc iute la inceput si apoi potrivit,se incearca dupa 25 minute cu un pai daca este copt.Se lasa sa se coaca,pana ce paiul bagat in mijlocul prajiturii,iese curat,fara aluat pe el.
Checurile se scot calde din forme,apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Se lasa sa se raceasca in voie apoi se pot felia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec cu cacao" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu cacao