Chec cu branza si jeleu de zmeura

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec cu branza si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un praf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit, taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp, mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca si crema de budinca
1
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Hajos teszta (Haiose)
3
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza

Pentru ca aseara am facut un piure de carofi si a mai ramas putin, azi l-am folosit la un aluat de rulada care a iesit foarte...

Rulada aperitiv cu omleta si aluat cu cartofi si branza
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread