Chec cu branza si jeleu de zmeura

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec cu branza si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un praf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit, taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp, mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Alba ca zapada
1
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Prajitura Cu Crema De Ness
2
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
3
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Tort cu mere intregi
4
Dulciuri

Tort cu mere intregi

Tort cu mere intregi
Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie

Sarmalute in Foi de Varza la Cuptor - Reteta din Generatie in Generatie
Parteneri
Orange curd
Bucataras.RO

Orange curd

Ce este acest orange curd?? O crema pe baza de oua, zahar, unt si suc proaspat stors de portocala. Aceasta crema este mai des...

Orange curd
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume