Chec cu branza si jeleu de zmeura

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Chec cu branza si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Mixam ouale intregi cu un praf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit, taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp, mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie