Blat galben
Frecati galbenusurile cu zahar pana se spumeaza si zaharul este topit.
Adaugati esenta si coaja rasa de lamaie sau portocala si la final uleiul, in fir subtire, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati bine.
Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati deasupra cacao cernuta.
Blat alb
Bateti spuma tare albusurile cu zahar.
Adaugati uleiul, urmat de faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Puneti blatul alb in tava si nivelati.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Serviti feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii