Chec cu Blat in Alb si Galben

Postat pe: 19-12-2014
(0)

Ingrediente

Blat galben:
5 galbenusuri
3 linguri zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie sau portocala
3 linguri ulei
3 linguri faina
½ lingurita praf de copt
Altele:
1-2 lingurite cacao
zahar pudra, optional
Blat alb:
5 albusuri
3 linguri zahar
3 linguri ulei
4 linguri faina
½ lingurita praf de copt

Mod de preparare

Blat galben
Frecati galbenusurile cu zahar pana se spumeaza si zaharul este topit.
Adaugati esenta si coaja rasa de lamaie sau portocala si la final uleiul, in fir subtire, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati bine.
Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati deasupra cacao cernuta.

Blat alb
Bateti spuma tare albusurile cu zahar.
Adaugati uleiul, urmat de faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Puneti blatul alb in tava si nivelati.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Blat in Alb si Galben" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Blat in Alb si Galben