Blat galben
Frecati galbenusurile cu zahar pana se spumeaza si zaharul este topit.
Adaugati esenta si coaja rasa de lamaie sau portocala si la final uleiul, in fir subtire, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati bine.
Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati deasupra cacao cernuta.
Blat alb
Bateti spuma tare albusurile cu zahar.
Adaugati uleiul, urmat de faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Puneti blatul alb in tava si nivelati.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Serviti feliat, simplu sau pudrat cu zahar praf.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii