Chec cu Bezea

Complexitate
redusa
Chec cu Bezea

Ingrediente

  • 3 oua
  • 350 gr zahar (100 gr pentru bezea)
  • 125 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 2 pahare cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja de la o lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se freaca zaharul (250 gr) si zaharul vanilat cu galbenusurile aproximatv 20 minute, pana se topeste zaharul, dupa care se adauga margarina taiata cubulete micute. Se incorporeaza bine margarina dupa care se toarna incet-incet laptele.

Dupa ce s-a format o pasta omogena se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de la lamaie.
Atentie: Coaja de la lamaie se rade pe partea cea mai mica a razatoarei!!!

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, dupa care se pune aproximativ 65 % din compozitie. Restul se amesteca bine cu cacaua si se pune si ea peste chec. Aceasta se intinde usor cu o lingura pe toata suptafata checului si se pune in cuptorul in prealabil incins. Checul se coace la foc mediu.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu putina sare, dupa care se adauga zaharul si se continua sa se amestece bine cu mixerul pana cand se topeste zaharul.

Cand checul este aproape gata se scoate si se aseaza deasupra albusurile batute spuma. Se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce se intaresc albusurile si se rumenesc usor.

Cand este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se taie feliute subtiri cu un cutit foarte ascutit.
In cazul in care se lipeste bezeaua de cutit, se foloseste putina apa rece pe cutit.
Este un chec delicios.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Ciorba de perisoare din piept de pui
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia