Chec cu Bezea

Postat pe: 11-06-2012
(0)

Ingrediente

3 oua
350 gr zahar (100 gr pentru bezea)
125 gr margarina
125 ml lapte
2 pahare cu faina
2 linguri cu cacao
coaja de la o lamaie
un pliculet praf de copt
un plic zahar vanilat
un varf de cutit sare

Mod de preparare

Se freaca zaharul (250 gr) si zaharul vanilat cu galbenusurile aproximatv 20 minute, pana se topeste zaharul, dupa care se adauga margarina taiata cubulete micute. Se incorporeaza bine margarina dupa care se toarna incet-incet laptele.

Dupa ce s-a format o pasta omogena se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de la lamaie.
Atentie: Coaja de la lamaie se rade pe partea cea mai mica a razatoarei!!!

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt, dupa care se pune aproximativ 65 % din compozitie. Restul se amesteca bine cu cacaua si se pune si ea peste chec. Aceasta se intinde usor cu o lingura pe toata suptafata checului si se pune in cuptorul in prealabil incins. Checul se coace la foc mediu.

Intre timp se bat albusurile spuma tare cu putina sare, dupa care se adauga zaharul si se continua sa se amestece bine cu mixerul pana cand se topeste zaharul.

Cand checul este aproape gata se scoate si se aseaza deasupra albusurile batute spuma. Se mai lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce se intaresc albusurile si se rumenesc usor.

Cand este gata se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se taie feliute subtiri cu un cutit foarte ascutit.
In cazul in care se lipeste bezeaua de cutit, se foloseste putina apa rece pe cutit.
Este un chec delicios.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Bezea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Bezea