Chec cu Apa ( Reteta Italiana )

Postat pe: 01-04-2011
(0)

Ingrediente

250 gr faina
250 gr zahar
3 oua
130 ml ulei
130 ml apa
1 plic de praf de copt
unt si faina pentru uns si tapetat tava
Varianta 1 cu cacao
1 lingura de cacao
Varianta 2 cu ness si stafide
2-3 linguri de ness
1 lingura cu virf cu stafide

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele dupa caz cacao sau nessul de preferat dizolvat cu apa si stafidele
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba... etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 grade C pt cca 40 min (facem proba cu scobitoare)
In varianta 1 cu cacao l-am copt in forma tipica de ciambellone (o forma de chec cu gaura in mijloc) cu diametrul de 28 cm si inaltime de 6-7 cm.

In varianta 2 cu ness si stafide este copt in forma de kugelhupf cu diametrul de 18 cm si inaltimea de 10 -11 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec cu Apa ( Italiana )" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec cu Apa ( Reteta Italiana )