Chec Cu Apa

Postat pe: 21-11-2010
(7)

Ingrediente

8 oua
400 gr zahar
500 gr faina
14 linguri apa clocotita
14 linguri apa foarte rece
coaja unei lamai
un plic esenta de vanilie
2-3 linguri cacao
1 plic praf de copt
nuci sau alune sau migdale
zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti spuma tare albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, incorporati apa rece (picurata) si esenta de vanilie.

Amestecati cu un mixer, galbenusurile cu restul zaharului, cu coaja de lamaie si cu apa clocotita (turnata treptat).

Amestecati compozitia de galbenus in cea de albus, cu grija sa nu cada prea mult aluatul.

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati treptat in compozitia de oua.

Intr-o treime din aluat, amestecati cu grija pudra de cacao cernuta.

Puneti in tavi de chec, clasice, alternand cele doua aluaturi.

Coaceti la foc moderat aprox 40 de minute si nu uitati sa imbracati tavile in hartie de copt.
Din aceste cantitati ies doua checuri mari.

Este important ca temperatura apei folosite sa fie asa cum am indicat in reteta.

Pentru ca aspectul checului sa fie cat mai frumos, este bine sa folositi doua polonice (pentru fiecare culoare cate unul). Eu pun un polonic plin cu aluat alb si unul mai gol cu aluat maron.
Turnati aluatul la mijlocul tavii (alternativ) si mereu in acelasi loc. Nu mai este necesara nici o alta operatiune - gravitatia se va ocupa de detalii :)

Puteti pune deasupra miez de nuca, alune sau migdale decojite. La copt vor cobori in masa checului ... (forta gravitationala este prietana noastra la aceasta reteta).

Daca nu va place hartia de copt, ungeti tavile cu ulei si presarati cu zahar - va forma o crusta dulce si va va ajuta sa scoateti checul din tava.

In primele 15 minute nu este indicat sa deschideti usa cuptorului.
Dupa ce a trecut "proba scobitorii" - care trebuie sa fie mai lunga, deoarece checul este destul de inalt, scoateti prajitura din tava, lasati sa se raceasca pe un gratar.

O puteti pudra cu zahar vanilat.

Puteti servi feliile de chec alaturi de inghatata preferata sau crema de oua.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Chec Cu Apa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

auroramircea
•  07.04.2016 09:36:19

Am mancat ,este foarte bun,dar nu am incercat reteta pentru ca mi-a fost teama ca nu reusesc.

lizeta
•  12.03.2014 13:44:32

Si mie mi-a reusit pentru prima data checul asa cum imi doream.Foarte buna reteta.Singurul lucru care nu a functionat a fost gravitatia.Toate nucile si migdalele,desi erau taiate foarte marunt, au ramas la suprafata.si s-au facut crocante si bune,deci nu s-a intimplat nimic grav.

siloarea
•  22.10.2012 11:53:30

este minunat!!!!! L-am facut si a iesit perfect. Creste frumos si iese pufos si fraged. Este o reteta serioasa!

bogdanandrei
•  14.04.2012 09:49:58

delicios felicitari

bonanzagabry
•  06.04.2011 18:17:54

imi place este bun aspectuos si destul de economic

crisua
•  18.09.2010 17:06:15

foarte bun acest chec, felicitari!

lucia_bp
•  14.11.2008 18:11:21

Imi place reteta si este interesanta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Chec Cu Apa