Chec Cu Apa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec Cu Apa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 14 linguri apa clocotita
  • 14 linguri apa foarte rece
  • coaja unei lamai
  • un plic esenta de vanilie
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • nuci sau alune sau migdale
  • zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti spuma tare albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, incorporati apa rece (picurata) si esenta de vanilie.

Amestecati cu un mixer, galbenusurile cu restul zaharului, cu coaja de lamaie si cu apa clocotita (turnata treptat).

Amestecati compozitia de galbenus in cea de albus, cu grija sa nu cada prea mult aluatul.

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si adaugati treptat in compozitia de oua.

Intr-o treime din aluat, amestecati cu grija pudra de cacao cernuta.

Puneti in tavi de chec, clasice, alternand cele doua aluaturi.

Coaceti la foc moderat aprox 40 de minute si nu uitati sa imbracati tavile in hartie de copt.
Din aceste cantitati ies doua checuri mari.

Este important ca temperatura apei folosite sa fie asa cum am indicat in reteta.

Pentru ca aspectul checului sa fie cat mai frumos, este bine sa folositi doua polonice (pentru fiecare culoare cate unul). Eu pun un polonic plin cu aluat alb si unul mai gol cu aluat maron.
Turnati aluatul la mijlocul tavii (alternativ) si mereu in acelasi loc. Nu mai este necesara nici o alta operatiune - gravitatia se va ocupa de detalii :)

Puteti pune deasupra miez de nuca, alune sau migdale decojite. La copt vor cobori in masa checului ... (forta gravitationala este prietana noastra la aceasta reteta).

Daca nu va place hartia de copt, ungeti tavile cu ulei si presarati cu zahar - va forma o crusta dulce si va va ajuta sa scoateti checul din tava.

In primele 15 minute nu este indicat sa deschideti usa cuptorului.
Dupa ce a trecut "proba scobitorii" - care trebuie sa fie mai lunga, deoarece checul este destul de inalt, scoateti prajitura din tava, lasati sa se raceasca pe un gratar.

O puteti pudra cu zahar vanilat.

Puteti servi feliile de chec alaturi de inghatata preferata sau crema de oua.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Ciorba de loboda acrita cu bors
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de loboda acrita cu bors

Ciorba de loboda acrita cu bors
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!