Chec Battenberg

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Chec Battenberg

Ingrediente

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 175 gr faina
  • 65 gr faina de migdale
  • 3 oua 300 gr
  • pasta de zahar/martipan
  • colorant rosu
  • colorant galben
  • 200 gr mascarpone
  • 75 gr zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta, faina de migdale si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte, se adauga colorant rosu, iar in celalalt, galben.Se captuseste o tava dreptunghiulara//patrata cu pergament, dupa ce a fost impartita in jumatate si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180 grade C, la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160 grade C, timp de 30 de minute. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.
Se unge o bucata galbena de chec cu crema de mascarpone mixat cu zahar pudra si se lipeste cu o bucata roz. Se asaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu crema de mascarpone si se asaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu crema, de care lipim o bucata galbena (ca la o tabla de sah).
Pasta de zahar/Martipanul se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura, apoi se imbraca checul si se orneaza dupa plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Peste cu telina si sos de portocale
3
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Bucataras.RO

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

O salată caldă cu câteva ingrediente simple și bune reprezintă o alegere gustoasă pentru fiecare zi. Această...

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala