Cataif cu Frisca

Complexitate
medie
Cataif cu Frisca

Ingrediente

  • 500g fidea,
  • 400g zahar,
  • 400g apa,
  • 500g frisca,
  • 1 esenta de rom ,
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor.

In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min.

Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.

Se lasa sa se raceasca 1 ora.
Este delicioasa si usor de facut!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate