Cataif cu Frisca

Postat pe: 27-11-2010
(7)

Ingrediente

500g fidea,
400g zahar,
400g apa,
500g frisca,
1 esenta de rom ,
zahar vanilat

Mod de preparare

Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor.

In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.

Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min.

Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust.

Se lasa sa se raceasca 1 ora.
Este delicioasa si usor de facut!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cataif cu Frisca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dordecasa
•  23.04.2011 00:24:14

mihaeladalamagas nu mai critica.ce mai conteaza....

ang33l
•  28.09.2010 23:56:15

buna..de cand cautam reteta..eu sunt din constantza si la noi se gaseste prin toate cofetariile..este o prajitura foate buna..poop imi lasa gura apa:))

strumph
•  24.02.2010 23:37:01

foarte frumos aranjat

aderox
•  03.02.2010 17:47:57

si daca se face si cu fidea care e problema.tot ce conteaza ca este foarte,foarte delicios

mihaeladalamagas
•  07.05.2009 00:53:07

Buna!
Vroiam sa comentez si eu aceasta reteta de cataif cu frisca. Acolo unde m-am nascut eu nu exista asa ceva, exista cataif cu nuci, scortisoara, unt si sirop! Acela este adevaratul cataif, care, la origini este o prajitura greceasca, nu turceasca, cum toti sustin si cum se face in Romania. Si, mai presus de toate, kataifi, asa cum se numeste in limba mea, se face cu aluat special, nu cu fidea!

flory_mab
•  08.04.2009 11:06:28

Este o reteta f f usor de facut si extraordinar de buna

AlexyaPui
•  20.06.2008 22:12:40

ce gust are?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cataif cu Frisca